Osm chutí Asie

98 %
(4 hodnocení)

Shahaf Shabtay, šéfkuchař oblíbené pražské restaurace SaSaZu, strávil objevováním kouzla asijské kuchyně mnoho let. Nyní spojil síly s nakladatelstvím Smart Press, aby se v knize Osm chutí Asie podělil nejen o recepty a postupy, které si během svých studií a cest osvojil, ale zejména o příběhy plné vášně a dobrodružství, které se za nimi skrývají. Jídla, která vám spolu se svým týmem v této kuchařce představí, můžete znát z menu SaSaZu, ti zcestovalejší možná i ze zemí jejich původu – z jihovýchodní... Celý popis

Koupit za 147 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Shahaf Shabtay, šéfkuchař oblíbené pražské restaurace SaSaZu, strávil objevováním kouzla asijské kuchyně mnoho let. Nyní spojil síly s nakladatelstvím Smart Press, aby se v knize Osm chutí Asie podělil nejen o recepty a postupy, které si během svých studií a cest osvojil, ale zejména o příběhy plné vášně a dobrodružství, které se za nimi skrývají. Jídla, která vám spolu se svým týmem v této kuchařce představí, můžete znát z menu SaSaZu, ti zcestovalejší možná i ze zemí jejich původu – z jihovýchodní Asie, Vietnamu, Kambodže, Singapuru. A v těchto zemích se můžete ocitnout i vy, stačí nakoupit suroviny, obléknout si zástěru a trochu si při vaření hrát. Asijská kuchyně totiž není nic, čeho je třeba se bát, ba naopak! Nevyžaduje precizní vážení ingrediencí ani přesné postupy, vše si můžete upravit podle chuti a nápadu. Recepty jsou přizpůsobeny českým podmínkám a všechny používané suroviny jsou zde k dostání – v knize dokonce najdete i tipy a doporučení, kde si je objednat či kam se pro ně vypravit.

Kniha je členěna do osmi kapitol, z nichž každá je věnována jedné typické asijské surovině: kokosu, zázvoru a galangalu, citronu a citronové trávě, čaji, sezamu, rýži, banánu a chilli. Tyto ingredience jsou použity v receptech na saláty, polévky či hlavní jídla, ale můžete se těšit i na dezerty, nápoje i další návrhy na jejich využití (např. kokosový krém na ruce). Každý recept je navíc doplněn fotografií.Kniha také přináší spoustu informací ze zákulisí výjimečné restaurace, vypravíte se s ní na výlet do Asie či do pražské vietnamské tržnice SAPA a seznámíte se i s těmi, kteří pomohli celý koncept SaSaZu vytvořit. Kniha obsahuje 52 receptů.

Shahaf Shabtay

Jeden z 5 nejlepších šéfkuchařů v ČR dle magazínu Týden (2011)

SaSaZu pod Shahafovým vedením

Ocenění Michelin Bib Gourmand (2012, 2011, 2010)

Nejlepší mezinárodní restaurace v ČR dle časopisu Euro (2011)

Nejlepší (2011), 2. nejlepší (2012) a jedna z 10 nejlepších restaurací v ČR (2010) dle Hospodářských novin

Nejlepší asijská restaurace v Praze dle Prague Post (2011, 2010)

Jedna z Top 10 restaurací dle Maurerova výběru Grand Restaurant (2009)

Certificate of Excellence portálu Trip Advisor (2011)
Zobrazit více

Parametry

Žánr kuchařky
Rok vydání 2012
Nakladatelství Smart Press
Autor Shahaf Shabtay
Počet stran 180
Výrobce Smart Press
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
Jazyk české
Váha 906 gramů
ISBN 978-80-87049-54-9
Zobrazit více parametrů